اهمیت مکمل های غذایی

اهمیت استفاده از مکمل‌ های غذایی

هرکسی با توجه به شرایط بدنی خود می‌تواند به ویتامین‌ها و مکمل غذایی نیاز پیدا کند، اما هرگز خودسرانه و با توصیه اطرافیان اقدام به تهیه این محصولات نکنید.

گاهی اوقات خرید از فروشگاه‌های محصولات غذایی و بهداشتی و داروخانه‌ها به تجربه‌ای کسالت‌آور تبدیل می‌شود. میان انواعی از مکمل‌های غذایی و رژیمی داخل قفسه‌های فروشگاه مبهوت می‌مانیم و نمی‌دانیم که کدام‌یک را برگزینیم یا واقعاً به چه مکملی نیازمند هستیم! از انواع و اقسام مولتی ویتامین‌ها گرفته تا به انواع مختلف قرص‌های لاغری، هزاران و هزار گزینه در راستای انتخاب وجود دارد. ولی واقعاً به تمامی این‌ها نیازمند هستیم؟ آیا تمامی این مکمل‌های غذایی تأثیرگذارند؟ کدام‌یک از آن‌ها برای ما مناسب است؟ با این نوشته از روژ دارو با ما همراه شوید تا بیشتر در ارتباط با مکمل‌ غذایی با شما سخن بگوییم.

مکمل غذایی چیست؟

براساس آنچه وزارت بهداشت آمریکا در ارتباط مکمل‌های غذایی می‌گوید؛ موارد زیر را می‌توان جزئی از مکمل غذایی دانست:

  • به عنوان یک مکمل باید در رژیم غذایی جای بگیرد.
  • دربرگیرنده یک یا چند ماده‌ی مشخص باشد. (ویتامین‌ها، اسید آمینه یا سایر اجزای تشکیل دهنده)
  • به حالت خوراکی مصرف گردد.
  • برچسب مکمل غذایی داشته و به عنوان یک مکمل از آن نام برده شود.

از سویی دیگر، سازمان غذا و دارو کشور آمریکا موادی را مکمل دارویی می‌داند که علاوه بر موارد فوقانی خصوصیات زیر را هم داشته باشد:

  • کیفیت تولید بالایی داشته باشد.
  • حاوی ناخالصی و آلاینده نباشد.
  • برچسب آن دقیق بوده و با قید جزئیات باشد‌.


آیا تمامی ما به مکمل غذایی نیاز داریم؟

توجه داشته باشید که هرکسی با توجه به شرایط بدنی خود می‌تواند به ویتامین‌ها و به مکمل غذایی نیاز پیدا کند. ولی نباید هرگز به صورت خودسرانه و با توصیه خود و اطرافیان جهت تهیه این گونه محصولات اقدام کنید. زیرا هیچ‌کس همانند یک پزشک متخصص تغذیه، در شناسایی کمبود تغذیه‌ای شما و جایگزینی آن با مولتیویتامین قدرت تجویز ندارد‌.‌ دلایل گوناگونی می‌تواند موجب اهمیت مصرف مکمل غذایی شود. دلایلی چون؛ مصرف داروهایی خاص، سوء تغذیه، بالاتر رفتن سن، عدم وجود مواد غذایی سالم، می‌تواند در تشخیص نیاز به مکمل‌ غذایی تأثیرگذار باشد.

مهم‌ترین تأثیرات مکمل‌‌های غذایی

چنانچه شما غذاهای گوناگونی در سبد غذایی خود ندارید و بدنتان تمامی مواد مغذی مورد نیاز را دریافت نمی‌کند، برخی مکمل‌ها در دریافت مواد مغذی و کالری کمک می‌نمایند. با وجود این مولتیویتامین نمی‌تواند جای تمامی غذاهای مورد نیاز در رژیم غذایی سالم را پُر کند. شواهد علمی به دست آمده، بیانگر این موضوع است که بعضی از مکمل‌های غذایی برای سلامت کلّی بدن مفید می‌باشد، همانند؛ کلسیم و ویتامین دی که به منظور حفظ استحکام استخوان و کاهش پوکی استخوان اهمیت به‌خصوصی دارد. اسید فولیک مورد نیاز و کافی در کاهش خطرات زایمان و تولد فرزند دارای نقص مادرزادی اثر بسیاری دارد.‌ اسید چرب امگا سه موجود در روغن ماهی امکان دارد به کسانی که بیماری قلبی و عروقی دارند، کمک کند. ویتامین سی به جلوگیری از عفونت‌ها و یا کاهش زمان ماندگاری آن‌ها در بدن کمک می‌کند. بنابراین تقویتسیستم ایمنی، پوست و مو شما را به همراه خواهد داشت‌.

اگر اطلاعات کافی درباره‌ی مولتی ویتامین ندارید:

ممکن است شما اطلاعات کافی درباره مکمل‌های غذایی نداشته و قصد خرید آن را داشته باشید ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که در روژ دارو سؤالات خودتان را مطرح کنید. از سویی هم از فروش آنلاین مکمل‌های داروییما بهره‌مند شوید. ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن به تمامی پرسش‌های شما پاسخ داده و یاری‌تان می‌کنیم.

مکمل دارویی

چه زمانی برای مصرف و دریافت مکمل غذایی به پزشک تغذیه مراجعه نماییم؟

اگر باردار هستید یا می‌خواهید باردار شوید:

اگر که مقدار دریافتی آهن بدن شما از غذاهایی که روزانه آن را مصرف می‌کنید کافی نباشد، به‌خصوص زمانی‌که هر روز صبح‌ها حالت تهوع دارید، بایستی متخصص زنان و زایمان خود را از این موضوعات آگاه کنید. غالباً پزشکان مصرف اسید فولیک و ویتامین دی را پیش از اقدام به بارداری و تا پایان آن تجویز می‌نمایند‌‌. امّا مقدار آن و دوز مصرفی کلّیه‌ی این مکمل‌های غذایی باید به واسطه‌ی پزشک تأیید شده و تجویز گردد.

مصرف درست این مکمل‌ها که مخصوص روزهای بارداری است، منجر به اطمینان خاطر شما از سالم بودن فرزند می‌شود.

اگر نوزاد و یا فرزند کوچک در خانه دارید:

برای نوزادان و کودکان مکمل مخصوص رده سنی خودشان در داروخانه و وب‌سایت‌ها وجود دارد. براساس مراجعات زمان‌بندی شده شما به مراکز دارویی و درمانی و با توجه به شرایط جسمی فرزند شما، امکان دارد پزشک مولتی ویتامین تجویز کند. البته ممکن است مکمل آهن هم در نسخه تجویز پزشک وجود داشته باشد. جای هیچ‌گونه نگرانی نیست! چرا که این مکمل‌ها می‌تواند کمک کننده رشد و نمو فرزند دلبند شما باشد‌. ولی باز هم تکرار می‌کنیم که با تجویز پزشک آن‌ها را تهیه کنید.

کمبودهایی که امکان دارد در رژیم غذایی وجود داشته باشد:

چنانچه شما فکر می‌کنید رژیم غذایی‌تان ویتامین یا ماده‌ی معدنی خاصی را کم دارد، پزشک شما امکان دارد از شما چنین بخواهد آزمایش خون بدهید. چرا که با آزمایش خون تمامی کمبودها مشخص خواهد شد. ولی به صورت کلّی این که شما از چه رژیم غذایی تبعیت می‌کنید، اهمیت خاصی ندارد. به هر حال اگر که علائم زیر را دارید، بایستی حتماً به پزشک خود اطلاع دهید:

  • تغییر در دید
  • خستگی شدید
  • ضربان قلب نامرتب
  • ریزش ناگهانی و شدید مو
  • احساس درد در استخوان و مفاصل
  • زخم‌هایی که بسیار کُند ترمیم پیدا می‌کند.


اگر رژیم غذایی خاصی دارید:

ممکن است شما رژیم غذایی خاصی داشته باشید که خوراکی مصرفی شما را محدود کرده است. حال امکان دارد مجبور باشید از مصرف برخی خوراکی‌ها اجتناب ورزید. در این هنگام شما باید از مولتی ویتامین و مکمل‌هایغذایی جایگزین به جای ویتامین و مواد معدنی که از مواد غذایی دریافت نمی‌کنید، استفاده کنید. به عنوان نمونه؛ ممکن است شما گیاهخوار باشید یا به لبنیات حساسیت داشته باشید. در این هنگام ویتامین ب ۱۲ و کلسیم به بدن شما نمی‌رسد! بنابراین پزشک تغذیه با تشخیص درست، به شما مکمل غذایی را که دربرگیرنده این مواد معدنی می‌باشند توصیه می‌کند.

سن‌تان بالا رفته است:

هنگامی که سن‌و‌سال شما بالا می‌رود، بدن‌تان مقدار بسیار کمی ویتامین دی و ب ۱۲ را جذب می‌نماید. پس از آن‌که به میانسالی رسیدید، امکان دارد نیاز پیدا کنید تا از بعضی مکمل‌هایغذایی در برنامه روزانه خود استفاده کنید.

اگر عمل بای‌معده انجام داده باشید:

عمل بای‌معده یک جراحی بسیار سخت و طاقت فرسا است که بدن تا به مدّت‌ها نیازمند ریکاوری می‌باشد. بعد از انجام این عمل جراحی، دستگاه گوارش شما امکان دارد نتواند مواد مغذی را به درستی و همانند سابق جذب نماید. بنابراین نیاز دارید به منظور پیش‌گیری از اُفت قدرت بدنی از مکمل‌های غذایی که پزشکِ شما تجویز می‌نماید، تبعیت کنید.

برخی مشکلات ژنتیکی یا بیماری‌های خاص:

اگر هریک از موارد نام‌برده شده درباره شما هم صِدق می‌نماید، امکان دارد به مصرف مکمل‌ غذایی نیاز پیدا کنید:

  • سرطان
  • بیماری کبدی
  • بیماری سلیاک
  • مصرف الکل
  • فیبروز سیستیک
  • جهش در ژن‌های خاص
  • بیماری‌های التهابی روده
  • بیماری‌های خودایمنی چون کم خونی پرنیشیوز
  • پوست تیره‌تر (زیرا امکان دارد میزان ویتامین دی کمتری را دریافت نمایند).

نتیجه گیری:

حال با مطالعه این نوشتار می‌دانید که برای تهیه مولتیویتامین و مکمل‌ غذایی مناسب خود، باید چه مواردی را در نظر بگیرید. همچنین برای شما بیان کردیم که مصرف آن‌ها چرا و برای چه کسانی اهمیت دارد! فقط به این نکته توجه داشته باشید که این متن صرفاً در راستای کسب اطلاعات بیشتر شما نگارش شده است. بنابراین بهتر است برای تصمیم‌گیری نهایی با یک دکتر یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.

0
497
ترندهایی که ریحانا شروع کننده آن بود

ترندهایی که ریحانا شروع کننده آن بود

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
5 سال پیش
بررسی تحولات مد دهه 1970

بررسی تحولات مد دهه 1970

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
4 سال پیش
چطور با کفش های پاشنه دار به راحتی راه برویم ؟

چطور با کفش های پاشنه دار به راحتی راه برویم ؟

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
6 سال پیش
15 گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان

15 گیاه آپارتمانی با نگهداری آسان

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
4 سال پیش
ریزجثه ها بخوانند: راهنمای خرید ریزجثه ها

ریزجثه ها بخوانند: راهنمای خرید ریزجثه ها

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
4 سال پیش