موسسه مد چینه ؛ تفکری متفاوت در ترکیب مد و هنر

در قلب تهران و در شلوغی‌های روزمره‌مان، هنر کمتر به چشم می‌آید. فراموش می‌کنیم که از زیبایی‌های دید نواندیشان لذت ببریم. اما در این بین، افرادی هستند که زندگی خود را با هنر و تلاش برای ارتقای آن گره زده‌اند.

در مدوپیا بیشتر به سراغ این افراد خواهیم رفت و در این قدم سری به موسسه فرهنگی هنری مد لباس سبک چینه زده‌ایم. مجموعه ای با افراد پرتلاش، خوش‌برخورد، صمیمی و البته دوست‌داشتنی.

در این مطلب در کنار پای صحبت های اهالی چینه بنشینید و از همصحبتی با آنها لذت ببرید.

مدوپیا: سلام. خیلی خوشحال و خرسندیم که توانستیم با شما دوست هنرمند صحبت کنیم. لطفا خودتان را برای مخاطبان مجله‌ی مدوپیا معرفی کنید.

مسعود حاجیخانی: مسعود حاجی­خانی متولد 28 آذر 1370، لیسانس مهندسی صنایع دارم و سال 91 با توجه به علاقه‌ام به طراحی لباس، در دوره‌های آزاد این رشته در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران شرکت کردم و مدرک معادل لیسانس این رشته را دریافت کردم.

سولماز حاجیخانی: سولماز حاجیخانی متولد 1 خرداد 1369، مهندسی صنایع و مدیریت تکنولوژی خوانده‌­ام و از سال 96 با برادرم در زمینه‌ی بازاریابی و هماهنگی رویداد مد و لباس، همکاری می‌کنم.

ایده‌ی راه‌اندازی خانه‌ی مد چینه از کجا شکل گرفت و از چه تاریخی رسماً فعالیتش را آغاز کرد؟

مسعود حاجیخانی: من از ابتدای حضورم در کلاس‌های طراحی لباس تلاش کردم، به‌طور مستمر در فضای کسب و کار این رشته فعالیت داشته باشم. اولین کار حرفه‌ای من تشکیل برند “الوا” با همراهی سه تن از همکلاسی­‌هایم بود. در حاشیه‌ی همکاری در برند الوا، بنده افتخار حضور در چند تئاتر به عنوان طراح لباس را داشتم. همچنین با چندین گالری و تولیدی به عنوان طراح، به صورت فردی همکاری می­‌کردم. از سال 93 تصمیم گرفتم برند شخصی خودم در زمینه طراحی لباس را ثبت کنم. ” سُتره ” را ثبت رسمی کردم و شروع به تولید کارهای شخصی­‌ام نمودم. اواخر سال 94 تصمیم گرفتم که دفتر شخصی خودم را تبدیل به فضای آرت­شاپ جهت نمایش و فروش محصولات هنرمندان فعال در حوزه پوشش، زیورآلات و لوازم دکوراتیو کنم. پس از این‌رو، از همان ابتدا تمام مراحل قانونی اخذ مجوز را انجام دادم و در بهمن ماه سال 96 هم­زمان با اتمام بازسازی فضا، مجوز “خانه مد” را از کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمودم و از 31 خرداد 97، “خانه مد چینه” به‌طور رسمی با برگزاری اولین رویداد خود شروع به کار کرد.

چرا فعالیت خود را در زمینه‌ی حمایت و عرضه‌ی محصولات برند‌های مختلف و طراح‌های داخلی آغاز کردید؟ انگیزه و هدف اصلی خود را بیان کنید.

مسعود حاجیخانی: در سال­‌های اخیر، بسیاری از علاقه‌مندان به حوزه مد و لباس و همچنین دست­سازه‌های مصرفی و دکوراتیو در ایران شروع به فعالیت نموده­‌اند که برخی از آنها آثار متفاوت و دارای سبک و کیفیت دارند. ما در چینه از ابتدای فعالیت رسمی­ خود، تصمیم گرفتیم در نمایش و فروش آنها تاثیرگذار باشیم. بنابراین صرفا در چینه، کارهای هنرمندان داخلی و دارای تولید محدود نمایش داده می‌شود.

در حال حاضر با کدام طراحان و چه برند‌هایی همکاری می‌کنید و هدف بعدی شما برای عرضه‌ی محصول در گالری چینه، آثار کدام طراح یا برند است؟

مسعود حاجیخانی: ما با طراحانی در حوزه‌ی پوشش، زیورآلات، اکسسوری و لوازم دکوراتیو همکاری داریم که اکثر آنها محصولات مرتبط با خانم‌­ها را تولید می‌کنند. فاز بعدی ما، نمایش و فروش محصولات مرتبط با آقایان است. در حال حاضر با چند برند تولیدات مردانه، به توافق رسیده‌­ایم و امیدواریم به زودی در حوزه‌ی عرضه‌ی محصولات مردانه هم فعالیت کنیم.

از محصولاتی که در خانه‌ی مد چینه برای مشتریان خود عرضه می‌‌کنید برای ما بگویید و سبک این محصولات را توصیف کنید.

مسعود حاجیخانی: سعی کرده‌­ایم تا به امروز آثاری را به نمایش و فروش بگذاریم که هنرمند خالق آن­هاست. ما در حال حاضر هزینه‌ای جهت حضور آثار طراحان محترم در رویدادها و نمایشگاه­‌های دا‌ئم خودمان دریافت نمی‌کنیم. بنا به این اصل، تمرکز ما در انتخاب آثار هنرمندان وابسته به سبک، هویت، هماهنگی آثار اجرایی، کالکشن، کیفیت اجرا، بازه‌ی قیمتی و حس و حال خوب نسبت به رابطه‌ی هنرمند با آثارش است.

از آن‌جایی که کسب و کار شما با دنیای مد و فشن مرتبط است، کدام یک از طراح‌های ایرانی یا خارجی مورد‌پسند شما است؟

مسعود‌ حاجیخانی و سولماز حاجیخانی: در بین ایرانی‌ها اکثر آثار هنرمندانی را که در چینه با آن­ها همکاری کرده­‌ایم یا در شرف همکاری هستیم، دوست داریم. اما در مورد برندهای خارجی، جدا از افراد مشهوری مثل شنل، ولنتینو و… کارهای طراحان جوانی چون (Christian Siriano) و برند روسی(Sol) که در اینستاگرام صفحه­‌‌ای به آدرس (sol_designers) دارد، مورد پسند ما هستند.

شیرین‌ترین و تلخ‌ترین خاطراتی که از ابتدای راه‌اندازی خانه‌ی مد چینه داشته‌اید، چیست؟

مسعود حاجیخانی و سولماز حاجیخانی: شیرین‌ترین خاطره مربوط به روز افتتاحیه ­‌است. رویداد “یه شروع معمولی” روز افتتاحیه‌ی شلوغی داشت. تمام شب 30 خرداد تا صبح 31 خرداد را بیدار بودیم و چیدمان انجام می‌دادیم. با اینکه بسیار خسته بودیم، باور نمی­‌کردیم با استقبال این چنینی مواجه شویم و همان انرژی و انگیزه‌مان را برای ادامه کار بیشتر کرد. تلخ‌­ترین خاطره هم تا به امروز مربوط به دست‌اندازهای اداری فضای کسب و کارمان است. متاسفانه پروسه‌­های اداری به شدت وقتگیر و انرژی‌بر هستند. در شرایط فعلی چاره‌ای جز رعایت و هم­گام شدن با بروکراسی­‌های رایج را نداریم.

تا‌کنون با چه چالش‌هایی در زمینه‌ی گسترش فعالیت خانه‌ی مد چینه مواجه بوده‌اید؟

مسعود حاجیخانی و سولماز حاجیخانی: پروسه‌های مختلف اداری بزرگترین چالش ما در برنامه‌­ریزی و برگزاری رویدادهایمان است. ما تمام سعی خودمان را کرده‌­ایم که متفاوت باشیم و در چارچوب قوانین کشور فعالیت کنیم. بنا به همین موضوع ناخودآگاه با موانعی هم مواجه هستیم. به عنوان مثال ما حق استفاده از مدل انسانی در صفحات مجازی و تبلیغات­مان را نداریم. همین موضوع محدودیت بزرگی در نحوه‌ی ارائه‌ی محصولات ما است. چالش دیگر ما تأمین و خرید خانه‌ای قدیمی برای گسترش فضای کاریمان بود، که خدا را شکر فروردین ماه 97 فضایی دوست‌داشتنی در خیابان سی تیر را یافتیم و امیدوارم بهار 98 چینه به آنجا منتقل شود.


اگر می‌توانستید با برند یا طراحی (به دلخواه) همکاری کنید، آن چه کسی یا چه برندی بود و چرا؟

مسعود حاجیخانی و سولماز حاجیخانی: قطعا طراحان و برندهای بسیاری هستند. حتی تا به امروز با چند نفر از این عزیزان جلسه داشتیم و در مورد همکاری صحبت کرده‌­ایم که البته با توجه به اهداف و چشم‌انداز فعلی ما، تصمیم بر این شد که در فضای جدید و لاین خاصی با آن­ها همکاری داشته باشیم. اما جدای این موضوع در بین طراحان و هنرمندان صاحب سبک به آثار برندهای فردا دیزاین، وقار، تکتم همتی و نازنین عبادی علاق­ه‌مند هستیم و امیدواریم فرصت همکاری با آن­ها به وجود آید.

دوست دارید، خانه‌ی مد چینه را در ۵ سال آینده در چه جایگاهی ببینید؟

مسعود حاجیخانی و سولماز حاجیخانی: در حال حاضر ما برای کاشت و رشد بذر ایده‌هایمان، زمان و هزینه صرف می‌کنیم. دوست داریم پنج سال آینده وقتی به عقب نگاه می‌کنیم، باغی ببینیم که حاصل تمام تلاش‌های این روزهایمان است. ما امیدواریم و تلاش می‌کنیم برای روزهایی که با ایده‌های عملی‌‌شده و حال خوش حاصل از آنها زندگی کنیم.

کلام آخر و توصیه‌ی شما به افرادی که می‌خواهند در این حیطه فعالیت کنند، چیست؟

مسعود حاجیخانی و سولماز حاجیخانی: فضای فعلی اقتصادی و همچنین تلاش مسئولان و فعالان عرصه‌ی مد و لباس، در مسیری قرار دارد که به زودی صنعت مد و لباس ایرانی خواهیم داشت. به نظر ما دوستداران این فضا چه در حوزه گالری‌داری و چه در حوزه طراحی بایستی با توجه به رویاهایشان، بالاترین تمرکز را در آفرینش سبک خود داشته باشند. ما معتقدیم گالر‌‌ی‌ها با اینکه فضای کوچکی دارند، اما دقیقا باید مثل یک سازمان به آنها نگاه کرد. در حال حاضر در اکثر آرت‌شاپ‌ها، فضای سنتی مدیریتی همچنان حاکم است و تلاشی برای تغییر آن صورت نمی‌گیرد. ما در چینه از ابتدای آغاز به فعالیت، نگاه سیستماتیک به کسب و کارمان داشتیم و فرآیندهایمان کاملا شفاف و با هدف جلو رفته‌اند. توصیه‌مان هم به تمام عزیزانی که تمایل دارند در این حیطه فعالیت کنند، تغییر دید سنتی است. اگر ما برای تغییر تلاش نکنیم، فضای مد در ایران، لاکپشتی رشد خواهد کرد.

0
135
پانزده زنی که دنیای مد را تکان دادند

پانزده زنی که دنیای مد را تکان دادند

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
3 سال پیش
حقایقی در مورد استایل مردان که شما را شوکه خواهد کرد

حقایقی در مورد استایل مردان که شما را شوکه خواهد کرد

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
4 سال پیش
بهترین تغذیه برای داشتن پوست صاف و شفاف

بهترین تغذیه برای داشتن پوست صاف و شفاف

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
3 سال پیش
الی صعب، پادشاه اوت‌کوتور لبنانی

الی صعب، پادشاه اوت‌کوتور لبنانی

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
4 سال پیش
راهنمای داشتن مو های لَخت و ابریشمی

راهنمای داشتن مو های لَخت و ابریشمی

1674408029.jpg
تحریریه مدوپیا
5 سال پیش